söka jobb

Tänkt att nu är det lite mer än 3 veckor kvar tills jag och Marcus flyttar! Till en helt ny stad som ligger 60 mil bort. Känns jättebra att Marcus redan har fått jobb även fast vi inte ens har flyttat ner än, då har vi ju iallafall en inkomst från dag 1. Jag har börjat sökt jobb och har faktiskt lite intervjuer inbokade framöver, så det kommer bli spännande. Undra vad/vart jag kommer att jobba, hur våran nya lägenhet kommer att se ut och hur vårat liv kommer se ut om typ ett halvår när vi väl ”bott in oss”riktigt.

När jag söker jobb så brukar jag oftast först tänka ut alla ställen jag vill jobba på, typ om det ligger nära där jag bor så kollar jag vilka butiker som ligger nära osv. Så går jag in på deras egna hemsidor och kollar om dom har något ledigt jobb, kanske skickar in en spontanansökan och hoppas på att dom ska höra av sig ändå. Annars brukar jag kolla på lediga jobb hos careerbuilder och då är det bara att skriva in ”butik” (jag som helst vill jobba i butik) och sen vilket län eller kommun man söker i. Det finns verkligen mycket att välja på, speciellt när man söker i Stockholm jämfört med Östersunds lilla plutt utbud av jobb. Så det är ett tips om man vill slippa gå igenom alla företags egna hemsidor där dom lagt ut lediga jobb, så samlas massa jobb på ett och samma ställe.

 

Men vi får se om jag måste fortsätta söka eller om jag blir erbjuden något av intervjuerna jag ska på om ett tag. :-)


Kommentarer
Christina

Min son håller också på och söker jobb, både spännande och frustrerande på samma gång :) Lycka till, hoppas du hittar något du gillar!

2017-02-20 @ 14:50:04
URL: http://ww.christinaswellness.com

Följ mig via bloglovin: Follow on Bloglovin


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback