vara smart med sparpengar

 

Inlägget i samarbete med sparkonto.nu
 
Som ni kanske vet så sålde vi ju vår lägenhet när vi flyttade ner fråm Östersund till Stockholm nu i mars. Vi hade ju sånn tur och gick med ganska stor vinst eftersom vi sålde lägenheten nästan för det dubbla än vad vi köpte den för. Eftersom vi hyr lägenheten vi bor i här och inte tänkt att köpa något än så har vi bestämt att sätta in alla vinstpengarna som vi har på ett sparkonto, eftersom dom ändå inte ska användas så är det lika bra att spara på ett ställe som an får bra ränta på också. Om man jämför med att sätta in på ett vanligt bankkonto så tjänar man ju ingenting på att ha massa pengar liggandes där.
money, nails, and rich-bildmoney, rich, and luxury-bild
Vi har jämfört alla olika sorters sparkonton på Sparkonto.nu, där finns det sparkonton som har upp till 10% sparränta men också dom med lägre ränta som jag tycker känns helt säkra att sätta in en stor summa pengar på. Nu till en början har vi valt att sätta in några hundra tusen på ett konto som har lägre ränta men som vi tycker känns säkert och som inte kostar någonting att ha. Sen har vi tänkt att sätta in någon mindre summa på kanske 40-50 000 på någon bank med högre ränta bara för att jämföra och se vad som händer med pengarna på ett år. Sen i framtiden kanske vi hittar någon annan stans vi vill bo(skulle ju vara drömmen att bo på typ kungsholmen, haha) och då har ju helt plötsligt kontantinsatsen växt med några tusen iallafall. :)
 
Någon av er som har ett riktigt bra spartips och använder någon bank med hög ränta? Kom gärna med tips, annars kan ni som också funderar på sparande kolla in på sparkonto.nu för att läsa om de olika sparbankerna. 

Kommentarer

Följ mig via bloglovin: Follow on Bloglovin


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback