att vara sparsam

Jag är verkligen en person som inte impulsköper allt för ofta och absolut inte dyra grejer. Det första jag gör när jag får lön är att lägga undan visst mycket till mitt sparkonto, sen betalar jag räkningar och sånt som ska betalas. Oavsett vad jag har för lön så försöker jag spara det jag kan. Jag har nog alltid varit ganska sparsam eftersom jag så gärna vill göra grejer, jag sparar alltid till olika resor eller bara för att hitta på något roligt på vardagen.

 

Eller om något skulle hända typ som att bilen har gått sönder eller något annat som man inte räknat med så har man pengar till det, istället för att lägga pengar på prylar som man ändå kanske inte ens behöver. Det har nog blivit så mest för att jag & Marcus flyttade hemifrån så pass tidigt, så kunde det vara att efter alla räkningar var betalda så hade vi 1000 kr att leva på resten av månaden. Då var det bara att prioritera det man behövde. Men sen såklart ska man inte bara snåla varje vecka för att hitta på något och sen börja snåla igen, det gället att ha balans mellan att snåla och slösa. :)

 

Sen kanske inte alla har turen att hinna bygga upp ett sparkonto om något skulle hända, typ som med bilen eller om något i hemmet skulle gå sönder som man verkligen måste laga. Om det absolut skulle krisa med pengar någongång skulle jag nog först fråga någon i familjen om pengar, men det skulle jag aldrig räkna med att någon annan skulle lägga ut för mig. I en sånn situation finns det seriösare låneinstitut som www.meddelandelan.se, som lånar ut mindre lån på några hundralappar eller någon tusenlapp och som vid första lånetillfälle är helt konstadsfritt i 1-2 veckor tills lönen kommer igen.


Kommentarer

Följ mig via bloglovin: Follow on Bloglovin


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback