håll koll på sparande

Ända sen jag flyttade hemifrån har jag alltid varit en riktig sparare, eller iallfall sen den dagen jag började ha hand om min egna ekonomi. Jag är nästan lite av ett kontrollfreak som skulle få panik om jag vet att jag bränt en hel lön när månaden är slut. Ett tips med att spara in pengar är såklart att storhandla det man verkligen behöver på dem billigare storköpen, oftast handlar vi på Willys, Ica eller Coop. Där vi också har medlemskort då man får rabatter och erbjudanden på vissa varor. Som t.ex. igår så storhandlade vi massor med mat och allt gick på ca 450:- för 3 stora matpåsar, det är ungefär som att gå ut och äta 1 dag för oss två annars.

 November. | via Tumblr

Ett spartips om man har lite pengar är att såklart välja dom billigare alternativen men också att planera, göra matlådor, köpa storpack (det blir oftast billigare i längden) och frysa in så det inte slängs, kika i reklam och hålla koll.  Just nu sparar jag mest på sparkontot och köper oftast ekologiskt även om det är lite dyrare, men då tänkter jag en extra gång på om det  är något som jag verkligen behöver istället.

Om ni funderar på att skaffa ett sparkonto för att kolla koll på vad ni sparar så rekomenderar jag www.sevenday.se där det verkligen är riktigt bra ränta och bara det gör ju att man får en extra slant i slutändan. 


Kommentarer

Följ mig via bloglovin: Follow on Bloglovin


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback