Hammarbysjöstad - bo miljövänligare

 På 1980 talet fanns det ett ställe som hette Hammarby sjöstad, om man bodde där just då så var det ett förfallet ställe som egentligen mest var ett industriområde och inte direkt speciellt att bo i. Just nu är det som ett byggnads projekt och det byggs ju såklart en stad där :) det är ganska nytt att dem börjat bygga bostäder, men det har länge funnits saker att hitta på där, det finns massor med olika aktiviteter m.m. 

Något som är extra bra med just den här nybyggda staden är att den har ett mål att vara miljövänlig, när dem började bygga staden så var planerna från början att halvera miljöeffekterna. Eftersom det var bara massor med industriområden från början så fanns det massor med föroreningar på marken och det skulle ändras på och planerna var att sanera bort gifter & rena alla marker. Man planerade också att bygga alla hus i miljövänligt material & se till att alla bostäder blev miljösnåla.
Go Green and Conserve Nature on Earth Day!
nuläget så har man nästan hållit vad planerna ville, det släpps ungefär ut 30-40% mindre miljöutsläpp & energi än vad det gör i liknande städer. Eftersom det har gått såpass bra att bygga en stad baserad på att den ska vara miljövänlig så har den inspirerat väldigt mycket runt om i världen & även i många svenska städer som är nybyggda, att rena industriområden och andra platser för att bygga ett bostadsområde som inte förstör miljön mer. 
Hammarbysjöstad ligger alltså i stockholm & är bara en liten promenad ifrån Söder, det finns massor av bussar som går överallt ifrån olika stadsdelar och det är enkelt att ta sig dit. Om man skulle vilja bo där så finns det massor med caféer & resturanger, ligger alldeles vid vattnet & man kan åka båt & färjor, massor med shopping osv.. ja allt som en vanlig stad har. Om ni är nyfikna att flytta dit eller bara vill veta mer så läs om Hammarby Sjöstad.

Kommentarer

Följ mig via bloglovin: Follow on Bloglovin


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback