UGGs

Hur uppstod UGGs?

UGGs uppfanns i en stad på östkusten i Australien som heter Byron Bay. Byron Bay är känt för vacker natur, fina stränder och utmärkt surfing. Det har varit en populär bukt för surfare ända sedan den upptäcktes på 1960-talet. Där kunde bli lite kyligt ibland och surfarna letade efter något som kunde hålla fötterna varma och torra när de tog en paus från surfsessionerna. Australien är ett av länderna i världen med flest får, så ganska naturligt så använda man sig av fårskinn. Det har egenskaper som passade väldigt bra då det tål vatten och är ett varmt och skönt material. Det var många som tyckte som skorna och de började spridas bland surfarna i Australien.

En man som heter Brian Smith fick idén att försöka sälja skon i USA. Han fyllde en väska och åkte till Kalifornien. Där hade de samma problem som i Byron Bay, de frös om fötterna efter surfpassen! Skorna sålde väldigt bra även i USA då det fanns väldigt många som surfade i Kalifornien. UGGs boots blev en trend och när kändisar i Hollywood såsom Sarah Jessica Parker och Oprah började använda skorna så spred sig trenden som en löpeld i USA.

UGGs välgörenhet

UGG har ett välgörenhetsprojekt som heter ”Art & Sole”. Syftet med organisationen är att varje år hjälpa en ny välgörenhetsorganisation för barn. Det anordnas en tävling där de som deltar skapar sina egna UGG skor. Vinnaren av tävlingen får sin design producerad och delar av försäljningen kommer gå direkt till den valda välgörenheten. I 2012 så gick priset till ”Boys & Girls Clubs of America”. Boys & Girls Clubs of America är en organisation som hjälper barn i USA som kommer från svåra förhållanden. De får vägledning och en plats att vistas efter skolan.


Kommentarer
Olivia Magnusson

Härlig information, inget jag hade någon aning om :D
kramis♥

2013-03-23 @ 15:14:56
URL: http://oliviasfotoblogg.blogg.se/
cassandra gigel

kul fakta :)

2013-03-23 @ 16:22:34
URL: http://cassandras.se/

Följ mig via bloglovin: Follow on Bloglovin


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback