ska man vara med i facket?

jag tänkte tipsa er om en grej för er som jobbar & pluggar. för er som nyss tagit studenten och fått jobb, så borde ni vara med i facket. det hjälper t.ex. er att inte kunna bli sparkad hur som helst och det blir mycket tryggare för er som har ett jobb och ger dig bättre villkor.
 
För er som studerar så kan ni få extra "studiebidrag" varje termin genom att vara med i facket Dem ger dig ersättning för allt material du behöver och du får upp till 12600kr, det är ju riktigt mycket eller hur?  Man kan både få ersättning för längre utbildningar men också kortare kurser som kvälls&endags kurser. 
 
Om du redan är med i något fackförbund så kan man byta och jämföra andra om man inte känner sig helt nöjd, eller så kan man gå med i det om man inte är det!
 

Kommentarer
Lena

Hej!

Trevlig blogg!

Klok du är som skriver om facket, är inte så många ungdomar som bryr som om de. Det är lätt att tänka att de tar jag senare i livet, men alltid bra att vara ute i god tid.

/Lena

kajsa

Jag är faktiskt med i facket trots att jag bara är 16 år! Men det är bra när det gäller exempelvis sommarjobb och liknande :)

2013-08-16 @ 22:02:26
URL: http://kkajsajohansson.blogg.se/

Följ mig via bloglovin: Follow on Bloglovin


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback